Spring til indhold
Hjem » Har du styr på cybersikkerheden i din virksomhed?

Har du styr på cybersikkerheden i din virksomhed?

Cybertrusler er ikke kun et stigende problem for store virksomheder; små virksomheder er også mål for cyberangreb. En ny analyse fra SMVdanmark viser, at godt hver fjerde mindre virksomhed i Danmark blev ramt af cyberangreb i 2021.

Det er vigtigt at beskytte din virksomhed mod cyberangreb, men først skal du have overblik over, hvilke risici og konsekvenser, cyberangreb kan have, og hvor sårbar din virksomhed er, og hvordan du kan sikre den.

Her er en lille guide til virksomhedsejere for at hjælpe med at komme i gang med en god cybersikkerhed.

Hvad går cyberkriminelle efter?

Cyberangreb sætter dine penge, data, systemer og it-udstyr i fare. Hvis en hacker får adgang til din virksomheds netværk, kan de få adgang til en lang række indhold, som de kan kompromittere. Det inkluderer:

  • Kundeoplysninger
  • Ansattes oplysninger
  • Virksomhedens fortrolige oplysninger
  • Produktdesign
  • Udvidelsesplaner
  • Fremstillingsprocesser
  • Kritiske it-systemer

Cyberangreb udgør ikke kun en trussel for din virksomhed. Hackere kan bruge deres adgang til dit netværk som et springbræt ind i netværkene hos andre virksomheder, hvis forsyningskæder du er en del af. Og de kan udnytte kunders data til f.eks. identitetstyveri.

Hvad er konsekvenserne af ​​et cyberangreb?

Et cyberangreb kan påvirke din virksomhed på flere måder. Nogle af de mest almene er:

  • Økonomiske tab ved tyveri af virksomhedsoplysninger eller data
  • Økonomiske tab ved driftsforstyrrelser
  • Høje omkostninger for at oprette dine netværk igen
  • Skade på dit omdømme efter at have fortalt kunderne, at deres oplysninger var kompromitteret

Hvordan kan du beskytte din virksomhed mod cybertrusler?

Som en lille virksomhed kan det være svært at finde ud af, hvordan man bedst skaber en stærk cybersikkerhed uden at bruge for mange ressourcer på det. Heldigvis er der nogle økonomiske løsninger, som er meget effektive.

Uddan dine medarbejdere

Medarbejdere gør din virksomhed sårbar over for angreb, da de mest almene cyberangreb, som phishing, er målrettet dine ansatte.

For at beskytte din virksomhed mod sikkerhedsbrud skal du investere i cybersikkerhedstræning af dine medarbejdere. Det giver dem den nødvendige viden, så de kan identificere og afværge en række forskellige cyberangreb. Den bedste løsning er at kombinere phishing-simulationer og awareness-træning.

Udfør risikovurderinger

Du skal vurdere potentielle risici, der kan kompromittere sikkerheden af ​​din virksomheds netværk, systemer og information. At identificere og analysere mulige trusler kan hjælpe dig med at udarbejde en plan for at eliminere de sårbarheder, der findes i din sikkerhed.

Som en del af din risikovurdering skal du undersøge, hvor og hvordan dine data opbevares, og hvem der har adgang til dem. Identificer, hvilke aktører der vil have fat i dataene, og hvordan de kan gøre det. Du skal bestemme jeres risikoniveau, og hvordan databrud potentielt kan påvirke virksomheden.

Når denne vurdering er færdig, skal du bruge den til at skabe din sikkerhedsstrategi. Gennemgå og revider sikkerhedsstrategien med jævne mellemrum, så den er opdateret og optimeret.