Spring til indhold
Hjem » Miljøvenlig rensning af dine tæpper

Miljøvenlig rensning af dine tæpper

Hvis du har tæpper i hjemmet, ved du garanteret også, at de skal renses fra tid til anden. Var du ikke opmærksom på det, kan det med sikkerhed siges, at de bør vaskes. Ligesom med så mange andre ting på gulvet, bliver de nemlig efterhånden beskidte, og det er altså ikke alting man kan redde med en grundig støvsugning. Heldigvis findes der nu også en løsning til dette, der tænker på miljøet.

Miljøvenlig tæpperensning

Til tider har man bare brug for en professionel tæpperensning. Derfor er det da også ærgerligt, at så mange af de bedste tæpperensningsfirmaer gør brug af stærke, miljøskadelige kemikalier. Det gør det selvfølgelig nemmere og hurtigere at foretage en tæpperensning. Som de fleste dog efterhånden er blevet opmærksomme på, er det dog ikke muligt at leve på samme måde som engang, hvis vi vil beholde vores klima og miljø og give en ordentlig klode videres til vores børn. I den sammenhæng kan en tæpperensning føles som en lille ting, men man bliver nødt til at starte et sted.

 

Det sted kunne jo med fordel være tæpperensningen, hvor der faktisk er mulighed for en miljøvenlig rensning af tæpper. Det kræver bare, at man henvender sig ved de rette firmaer eller bruger lidt tid på at researche online. En sådan research vil ikke kun afsløre, at langt de fleste tæpperensningsfirmaer bruger kemikalier, der er skadelige for vores miljø, når de på sigt vaskes ud og ender i naturen eller i vores grundvand.

Kemikalier skader dig og dine nærmeste

Den slags kemikalier er for eksempel også skadelige for indeklimaet i det hjem, hvor tæpperne kommer til at ligge. Kemikalielugten er måske nok væk efter ganske få dage, men hvis ikke I sørger for at få luftet godt ud, kan de sidde i luften i meget længere tid. På den måde kan det blive ligesom skimmelsvamp og manifestere sig som både ydre symptomer og, på sigt, kronisk skade. Det gør sig dog ikke kun gældende for indeklimaet og luften i hjemmet.

 

Mange af kemikalierne sidder vil for eksempel endnu sidde fast i selve tæppet, hvilket gør det uhensigtsmæssigt at gå i bare tæer på det. Det er måske nok til at overleve som voksent menneske, men straks værre er det, hvis man har små børn i hjemmet, der har tæppet lige i øjenhøjde og har for vane at putte alt i munden. Hvis kemikalierne ikke er sunde for vores miljø, er de nok heller ikke sunde for et lille barn. Der er altså mange grunde til at foretrække en miljøvenlig tæpperensning uden fremmede kemikalier. Det skader nemlig ikke kun vores miljø langt ude i fremtiden. Det kan også, på ganske konkret vis, skade dig og dine nærmeste.