Spring til indhold
Hjem » Sådan gør du dit kæledyr mere miljøvenligt

Sådan gør du dit kæledyr mere miljøvenligt

Glad hund

Ca. 40% af de danske familier holder kæledyr derhjemme, hvilket altså svarer til mere end 880.000 danske familier. Dette høje tal kommer nok ikke bag på nogen, da man sagtens kan forstå folks valg om at investere i et kæledyr, da et kæledyr kan give utrolig meget liv og glæde i hverdagen. Hvad mange dog ikke tænker over er, at et kæledyr desværre også kan have negativ påvirkning for vores miljø.
Her får du 2 gode råd til, hvordan du kan gøre dit kæledyr mere miljøvenligt og bedst muligt mindsker, at det har negativ påvirkning for vores miljø.

Spisende katte

1. Skær ned for kødforbruget

Noget der især er med til at skade vores miljø, er kødindustriens store producering af kød. Kødproducering kræver sammenlignet med en plantebaseret diæt langt mere energi, vand og land at producere. Hvilket har negativ påvirkning for vores miljø, da det fører til erosion, pesticider og spild.

Mange kæledyr lever ofte på en diæt af en stor mængde kød, hvilket man måske ikke tænker over, da det er i form af foder og kæledyr snacks. Men ligesom vi er begyndt med vores egne madvaner, så bør vi også begynde at overveje vores kæledyrs madvaner i et mere miljøvenligt perspektiv.

Dog er kæledyr som hunde og katte kødædende dyr fra naturen, og har derfor behov for en hvis mængde kød. Derfor anbefales det ikke, at du skærper kød fuldstændig, men trygt kan reducere mængden en smule.

Klima forandringer

2. Tænk over materialet på dit kæledyrs legetøj

Noget andet som tager hårdt på vores miljø, er den store overproduktion og overforbrug af lav kvalitets plastik, som har medført til stor plastikforurening i vores natur – særligt i vores verdenshave. Derfor bør du også altid tænke over, inden du investerer i ting som legetøj, madskåle eller en foderspand til dit kæledyr, hvilket materiale det er fremstillet i.
Der findes heldigvis rigtig mange gode alternativer for plastik, som også kæledyrsverden er begyndt at benytte sig af.  Så det er slet ikke en umulig opgave.

Med blot disse få tips kan du altså gøre en stor forskel, og behøver ikke at have dårlig samvittighed over at være kæledyrsejer.