Spring til indhold
Hjem » Teambuilding bringer folk sammen og opfordre til bedre samarbejde og inddragelse.

Teambuilding bringer folk sammen og opfordre til bedre samarbejde og inddragelse.

Teambuilding på arbejdspladsen er en proces, der handler om at skabe gode og velfungerende teams, der kan arbejde sammen på kryds og tværs mod et fælles mål. For at kunne få dette til at ske og få teamsne til at arbejde bedre sammen, er det en fordel, når de individuelle medarbejdere skaber et tættere og personligere bånd end et 8-16 job normalt skaber.

 

Sjove aktiviteter hjælper nemlig medarbejderne til at se forskelligt på hinanden og finde ud af hvad man er god til og hvad man måske er knap så god til.

Nogle medarbejdere kan f.eks. være de fødte ledere, uden du ved det. Dem der tager styringen i kampens hede og dirigere andre medarbejdere.

Andre medarbejdere kan måske være dem som ser mest logisk på tingene og hurtigst fanger den røde tråd i puslespillet. Ja, nogle kan sågar være dem som bare har det bedst med at lade de andre styre og følge ordre.

 

En af de vigtigste grunde til at afholde teambuilding er nemlig at skabe resultater og dermed opnå nogle af ovenstående ting. Igennem en lang række af planlagte teambuilding aktiviteter, kan man som virksomhedsleder nemlig se disse ting og notere dem ned og dermed også være med til at bidrage til det almindelige arbejdsflow på arbejdspladsen. Måske opnår man endda, at nogle skal have mere ansvar, fordi de faktisk har bevidst, at de med rette kan varetage det.

Teambuilding skal være sjovt, motiverende og bringe folk sammen

 

Teambuilding skal ikke blot være kedeligt tovtrækkeri og semi dårlige gåder. Teambuilding skal være sjovt, motiverende, skabe bånd på tværs af afdelinger og være med til at sikre, at kommunikationen og samarbejdet bliver hævet til et helt nyt niveau, som ikke kun bidrager positivt i virksomheden produktivitet, men som også gør, at man som medarbejdere stoler mere på sine kollegaerne og ved hvem der kan hjælpe med hvad, i nogle bestemte scenarier.

 

Et tæt forbundet team vil nemlig i højere grad være med til at sikre et godt og sundt arbejdsmiljø, som også holder medarbejderne i deres positioner i mange år frem. Her er 6 overordnet gode grunde til at starte med at planlægge teambuilding regelmæssigt i din virksomhed:

 

  1. Networking, socialisering og lære hinanden bedre at kende
  2. Teamwork og boosting af performance
  3. Performance konkurrence mellem medarbejderne
  4. Teamspirit, underholdning og arbejdsmotivation
  5. Samarbejde og opfodring til at tænke innovation og kreativitet ind i arbejdet
  6. Kommunikation og bedre samarbejde

 

En virksomhed som Eventnu afholder årligt mange teambuilding arrangementer der nemlig bidrager til ovenstående og her kan man også nikke genkendende til, at det præcis er derfor mange virksomheder, vælger at afholde disse events. Her holder man årligt mellem 3-400 events for alt fra den lille virksomhed med få ansatte og til store koncernen, som dagligt får nye medarbejdere, som skal tiltræde i det i forvejen stærke arbejdsflow og her siger man, at virksomhederne.