Spring til indhold
Hjem » Træn din hund i at være alene hjemme, så du kan tage på arbejde

Træn din hund i at være alene hjemme, så du kan tage på arbejde

hund alene hjemme

Vi har alle hørt historie om hunde der har bidt sko i stykker, paneler i stykker og legetøj i stykker, og måske har du endda selv oplevet det. Men kan man undgå dette, eller er det bare et basalt behov, der ligger hos alle hunde? Der er heldigvis hjælp at hente, og med lidt få tips og tricks, kan du træne din hund til at være alene hjemme, så du kan tage på arbejde uden at skulle være bekymret for, hvad der nu er blevet splittet ad når du kommer hjem.

Start i en tidlig alder

Det vigtigste råd til at træne din hund til at være alene hjemme, er at starte i en så tidlig alder som overhovedet muligt. De første uger og måneder af din hunds liv er afgørende for hvordan den, agerer resten af livet. Derfor er det bare med at komme i gang helt fra hvalpestadiet.

Når du har fået hvalpen hjem, og den er faldet godt til og er blevet tryg ved alle familiens medlemmer, så kan du påbegynde træningen. Sørg for at din hvalp har tisset af, inden træningen begynder, så du mindsker chancen for uheld. Du skal dog ikke være bekymret hvis der sker et har uheld i starten, det vil den hurtigt vænnes af med.

Gør det naturligt for den

Når du begynder alene hjemme træningen, så start med at lade den være alene i et kort stykke tid, og så skru gradvist op for tiden. Det er yderst vigtigt at du ikke overdynger, den med roser og giver godbidder når du træder ind ad døren igen, da det dermed ikke vil virke som en naturlig ting for den.

Det hele handler nemlig om at gøre det så naturligt som muligt, for din hund at være alene hjemme. Dette kan du blive endnu klogere på i denne artikel.

Hvor længe må min hund være alene hjemme?

Hvis du har trænet din hund godt, og gjort det til en naturlig del af dagligdagen, så kan din hund typisk være alene hjemme i 5-6 timer om dagen. Er den hjemme i længere tid af gangen, så kan det forsage at din hund ikke kan finde ro og bliver irritabel, læs mere om det her.

Så er der kun tilbage at sige – held og lykke med din nye hundehvalp, og husk tålmodighed er et nøgleord, når du skal træne din hvalp op. Du skal dog altid huske at desto mere du træner din hund som hvalp, desto mere påvirker du din hund som voksen.