En medarbejder, der har det godt, arbejder også bedre og giver arbejdspladsen en bedre atmosfære.
Bliv bedre til at opdage, hvis dine ansatte mistrives psykisk på arbejdspladsen, så du kan forbygge og forbedre situationen.
Mistrivsel på arbejdspladsen
Ifølge en rapport fra 2018 lavet af det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø, så oplever 11% af erhvervsaktive i Danmark depressive symptomer. 14% oplever angstsymptomer og 16% føler sig stresset.
Alle mennesker har et psykisk helbred, der som fysisk helbred kan påvirkes af forskellige faktorer. Mistrivsel kan være svært at udpege, da forskellige mennesker kan håndtere og vise det forskelligt fra andre.
Her er nogle af de mest almindeligt tegn på psykisk mistrivsel på arbejdspladsen:
- Nedsat hukommelse og besvær ved at holde styr på tankerne. Det kan være den ansatte har svært ved at huske aftaler eller falder over ordene.
- Problemer med at overholde deadlines eller betydeligt fald i kvaliteten af arbejdsopgaver.
- Besvær ved sociale interaktioner og samarbejde med andre ansatte.
- Fysiske tegn kan være stivhed, træthed, udmattelse og forstyrret syn. Det er klart du bliver påvirket fysisk, hvis din psykiske problemer tapper dig for energi.
- Følelsesmæssige reaktioner og overreaktioner. Det kan f.eks. være din ansatte er vred, frustreret eller meget følelsesladet over feedback og kritik.
Det skal dog siges at der ikke nødvendigvis behøver at være disse tegn til stede for at en ansat kan lide af psykisk mistrivsel.
Det er altid godt at holde et åbent arbejdsmiljø, hvor dine ansatte kan få den psykiske støtte de har brug for og give konstruktiv feedback.
Hvad kan resultere i mistrivsel?
Vores arbejde og den løn vi får for at udføre arbejdet, kan alt sammen spille ind i vores livsglæde og trivsel i hverdagen, og arbejdet fylder meget i livet.
Læs flere businessnyheder her.
Arbejdsmiljøet og mistrivsel
Der er mange forskellige ting der kan påvirke en person til psykisk mistrivsel. En stor faktor kan være det miljø de befinder sig i på selve arbejdspladsen.
Hvis arbejdskravene er høje og den individuelle indflydelse på arbejdsopgaven er lav, så kan man hurtigt føle en distancering fra opgaven, hvilket giver mindre energi og engagement i arbejdsprocessen.
Mobning og diskrimination kan også være en stor faktor, der påvirker psyken i den negative retning. Hvis dine kolleger altid isolerer dig socialt og mobber, så er det klart at man mister glæden for ens arbejde og ikke lægger specielt mange kræfter i udførelsen.
Det kan også være større livsbegivenheder, der sker uden for arbejdet. Det kan være den ansatte har haft et dødsfald i familien eller en skilsmisse. Disse begivenheder vil selvfølgelig påvirke den udsatte på en negativ måde.
Konklusion
Det er klart der er et sammenhæng imellem dine ansattes psykiske trivsel og det resultat de er i stand til at producere. Gør dit for at sikre et bedre arbejdsmiljø for dine ansatte og få gladere medarbejdere, der kan yde bedre og skabe et mere konstruktivt og engageret arbejdsmiljø.
Hvis du gerne vil vide mere eller have noget professionel assistance, kan du klikke her: https://kbh-psykolog.dk/